Over ons

Wij als Tennis en Padel Salam hebben als doel kinderen en volwassenen mentaal en fysiek het beste uit zichzelf te halen door middel van de tennis- en padelsport. Deze ambitie is al vroeg begonnen, hoofdtrainer Anwar Salam is zelf als klein jongetje begonnen aan de prachtige sport, tennis. Hij werd getraind door zijn vader en heeft getraind bij de tennisbond. Hier heeft hij zowel mentaal als fysiek geleerd het beste uit zichzelf te halen. Deze gedrevenheid heeft hij overgenomen en verwerkt hij nu in zijn eigen leswijze. ‘Anwar heeft aandacht voor het individu’ is wat wij vaak horen van leerlingen. Dit is waar wij voor staan; aandacht voor het individu en leren van en met elkaar.

 

 

 

Anwar Salam

Naam:                               Anwar K.L.R. Salam
geboren:                           25-07-1988
Tennist sinds:                  1995
Speelsterkte:                   Enkel 2 / Dubbel 2
Speelhand:                       Linkshandig
Opleiding:                         Tennisleraar A (2010)
Favoriete slag:                 Return op service (BH)
Favoriete ondergrond:  Gravel
Speltype:                           Counter speler
Backhand:                         Dubbelhandig

Eigenaar

GESCHIEDENIS:
Ik ben met tennis begonnen toen ik 7 jaar was. Dit was bij de club T.V. de Gouwen.
Mijn eerste toernooizege was ook op de club ”de Gouwen”, op dit moment was ik 8 jaar.
Na deze zege wou ik alleen maar meer tennissen.
Toen ik 10 jaar was mocht ik bij de bond spelen van provincie Utrecht.
De toernooien die ik voornamelijk speelde waren K-toernooien (Nu bekend als NRT-toernooien). Deze toernooien speelde ik door heel Nederland heen. Ik heb dus veel steden en dorpen mogen bezichtigen. Ik heb vanaf mijn 11e bij de top van Nederland gezeten. Door de jaren heen heb ik veel bekers gewonnen. Op mijn 14e heb ik t/m mijn 18e een pauze van het tennis genomen. Hierna heb ik het weer opgepakt.

WAT IS ER MOOI AAN TENNIS?
Voor het spel tennis moet je veel bewegen, het vergt veel van je lichaam. Het is een kwestie van conditie. Ook is het een strategisch spelletje. Je kan je tegenstander verslaan door slimmer te zijn, en dan hoef je nog niet eens beter te zijn. Ik ben vooral hiervan een liefhebber. Ik geniet ervan als mijn tegenstander ten einde raad is, hierdoor word ik nog beter.
Je moet met veel dingen rekeningen houden, alles is mogelijk. De wind kan het spel erg beïnvloeden. Het publiek langs de baan kan veel betekenen voor een speler, de warmte of kou kan het spel van een speler beïnvloeden. Verder kan het materiaal ook invloed hebben op wat er gebeurd net als de verschillende ondergronden. De ene speelstijl heeft bijvoorbeeld meer effect op een gravelbaan, en een andere op bijvoorbeeld gras.
Tennis ervaar ik als een spel waarbij bewegen centraal staat. Daarom is een gezond en sterk lichaam nodig om lekker te spelen. Ook een heldere geest is nodig om de spelbeleving, de strategie, uit te kunnen voeren ook wel het schaken genoemd. Je kan je tegenstander verslaan door slimmer te zijn en dan hoef je nog niet eens beter te zijn. Ik ben vooral hiervan een liefhebber. Ik geniet ervan als mijn tegenstander ten einde raad is, hierdoor word ik nog beter. Je moet met veel dingen rekeningen houden, alles is mogelijk. De wind kan het spel erg beïnvloeden. Het publiek langs de baan kan veel betekenen voor een speler. Ook het weer, de warmte of kou, kan het spel van een speler beïnvloeden. Verder kan het materiaal ook invloed hebben op wat er gebeurd, net als de verschillende ondergronden. De ene speelstijl heeft bijvoorbeeld meer effect op een gravelbaan, en een andere op bijvoorbeeld gras. Het is voor mij altijd belangrijk geweest om in het tennis een uitdaging te zoeken als speler maar nu sinds een 5 jaar ook in het overbrengen hiervan. Tennisleraar is de manier om al de trainingen en wedstrijdervaring op hoog niveau te delen met de huidige generatie. En uit te zoeken welke van de bovenstaande zaken van invloed kunnen zijn op jouw spel.