Over ons

Wij als Tennis en Padel Salam hebben als doel kinderen en volwassenen mentaal en fysiek het beste uit zichzelf te halen door middel van de tennis- en padelsport. Deze ambitie is al vroeg begonnen, hoofdtrainer Anwar Salam is zelf als klein jongetje begonnen aan de prachtige sport, tennis. Hij werd getraind door zijn vader en heeft getraind bij de tennisbond. Hier heeft hij zowel mentaal als fysiek geleerd het beste uit zichzelf te halen. Deze gedrevenheid heeft hij overgenomen en verwerkt hij nu in zijn eigen leswijze. ‘Anwar heeft aandacht voor het individu’ is wat wij vaak horen van leerlingen. Dit is waar wij voor staan; aandacht voor het individu en leren van en met elkaar.

Anwar Salam

   Naam:                               Anwar K.L.R. Salam
  Geboren:                           25-07-1988
  Tennist sinds:                  1995
  Speelsterkte:                   Enkel 2 / Dubbel 2
  Speelhand:                       Linkshandig
  Opleiding:                         Tennisleraar A (2010)
  Favoriete slag:                 Return op service (BH)
  Favoriete ondergrond:  Gravel
  Speltype:                           Counter speler
  Backhand:                         Dubbelhandig

 

 

 

 

 

 

 

Tennis- en padelleraar 

GESCHIEDENIS:
Ik ben met tennis begonnen toen ik 7 jaar was. Dit was bij de club T.V. de Gouwen.
Mijn eerste toernooizege was ook op de club ”de Gouwen”, op dit moment was ik 8 jaar.
Na deze zege wou ik alleen maar meer tennissen.
Toen ik 10 jaar was mocht ik bij de bond spelen van provincie Utrecht.
De toernooien die ik voornamelijk speelde waren K-toernooien (Nu bekend als NRT-toernooien). Deze toernooien speelde ik door heel Nederland heen. Ik heb dus veel steden en dorpen mogen bezichtigen. Ik heb vanaf mijn 11e bij de top van Nederland gezeten. Door de jaren heen heb ik veel bekers gewonnen. Op mijn 14e heb ik t/m mijn 18e een pauze van het tennis genomen. Hierna heb ik het weer opgepakt.

WAT IS ER MOOI AAN TENNIS?
Voor het spel tennis moet je veel bewegen, het vergt veel van je lichaam. Het is een kwestie van conditie. Ook is het een strategisch spelletje. Je kan je tegenstander verslaan door slimmer te zijn, en dan hoef je nog niet eens beter te zijn. Ik ben vooral hiervan een liefhebber. Ik geniet ervan als mijn tegenstander ten einde raad is, hierdoor word ik nog beter.
Je moet met veel dingen rekeningen houden, alles is mogelijk. De wind kan het spel erg beïnvloeden. Het publiek langs de baan kan veel betekenen voor een speler, de warmte of kou kan het spel van een speler beïnvloeden. Verder kan het materiaal ook invloed hebben op wat er gebeurd net als de verschillende ondergronden. De ene speelstijl heeft bijvoorbeeld meer effect op een gravelbaan, en een andere op bijvoorbeeld gras.
Tennis ervaar ik als een spel waarbij bewegen centraal staat. Daarom is een gezond en sterk lichaam nodig om lekker te spelen. Ook een heldere geest is nodig om de spelbeleving, de strategie, uit te kunnen voeren ook wel het schaken genoemd. Je kan je tegenstander verslaan door slimmer te zijn en dan hoef je nog niet eens beter te zijn. Ik ben vooral hiervan een liefhebber. Ik geniet ervan als mijn tegenstander ten einde raad is, hierdoor word ik nog beter. Je moet met veel dingen rekeningen houden, alles is mogelijk. De wind kan het spel erg beïnvloeden. Het publiek langs de baan kan veel betekenen voor een speler. Ook het weer, de warmte of kou, kan het spel van een speler beïnvloeden. Verder kan het materiaal ook invloed hebben op wat er gebeurd, net als de verschillende ondergronden. De ene speelstijl heeft bijvoorbeeld meer effect op een gravelbaan, en een andere op bijvoorbeeld gras. Het is voor mij altijd belangrijk geweest om in het tennis een uitdaging te zoeken als speler maar nu sinds een 5 jaar ook in het overbrengen hiervan. Tennisleraar is de manier om al de trainingen en wedstrijdervaring op hoog niveau te delen met de huidige generatie. En uit te zoeken welke van de bovenstaande zaken van invloed kunnen zijn op jouw spel.

Sander van Teijlingen

  Naam:                               Sander R. van Teijlingen
  Geboren:                           27-11-1997
  Tennist sinds:                  2004
  Speelsterkte:                   Enkel 4 / Dubbel 3
  Speelhand:                       Rechtshandig
  Opleiding:                         Tennisleraar A (2021)
  Favoriete slag:                 Smash
  Favoriete ondergrond:  Gravel
  Speltype:                           Counter speler
  Backhand:                         Dubbelhandig

 

 

 

Tennisleraar

GESCHIEDENIS:
Toen ik 6 jaar oud was ben begonnen met tennis bij de vereniging ‘Centre Point’, nu bekend als ‘Club Pelikaan’’. Twee jaar laten ben ik naar ATC-Buiten gegaan, omdat ik competitie wilde spelen en volgens de club in de selectie moest gaan spelen.
Ik heb jaren lang competitie en toernooien gespeeld en daarin ook veel finales gehaald en bekers gewonnen. Zelf heb ik nooit meegedaan aan nationale toernooien, omdat dit van mij niet hoefde, echter heb ik wel op andere toernooien gewonnen van jongens die in de top van Nederland staan.

WAT IS ER MOOI AAN TENNIS?

Voor mij is tennis veel meer dan het sportief bezig zijn. Natuurlijk kun je het verschil maken met je technische skills en uithoudingsvermogen, maar vaak gaat het veel verder dan dat. Met welke tactiek speel ik en kan ik deze aanpassen in de loop van de wedstrijd. Heb ik mijn emoties onder controle en kan ik eventueel die van mijn tegenstander beïnvloeden. Dit zijn voor mij punten die tennis erg mooi en uitdagend maken.
Verder vind ik het mooie aan tennis dat het door bijna elke doelgroep gespeeld kan worden. Ik ben zelf afgestudeerd op bewegingsagogie en heb daardoor veel ervaring met alle doelgroepen. Ik weet dus hoeveel sport en tennis kan betekenen voor ‘speciale’ doelgroepen. Tennis is een spel die zich kan aanpassen aan jou niveau, leeftijd, etc. Het kan op elk tempo gespeeld worden en kun je ervoor kiezen om het solistisch te spelen of het gezellige van de sport op te zoeken.

Serwin Kollner-Rampersad

  Naam:                                Serwin Kollner-Rampersad
  Geboren:                           12-28-1983
  Tennist sinds:                  1989
  Speelsterkte:                   Enkel 3 / Dubbel 3
  Speelhand:                       Linkshandig
  Opleiding:                         Tennisleraar A 
  Favoriete slag:                 Forehand
  Favoriete ondergrond:  Tapijt
  Speltype:                           Agressieve Baseliner
  Backhand:                         Enkelhandig

 

Tennisleraar

GESCHIEDENIS:
Als klein jongetje woonachtig tegenover een tennisclub was het al gauw een sport die een passie werd. Een passie die al ruim 30 jaar aanwezig is en nog volledig het vlammetje laat branden. Elke dag tegen het welbekende muurtje rammen om de zogenaamde uren te maken en de ervaring te krijgen om de muur te verslaan (zo liet ik me wijsmaken door mijn trainer van toen). In de jeugd alle toernooien gespeeld die ik maar kon spelen en door mijn trainer toen ook heel veel interesse in het lesgeven gekregen. Daar ben ik toen al op mijn 17de mee begonnen. Werkend met alle leeftijden en op alle niveaus maakt deze sport en dit beroep een mooie uitdaging die elke dag nog zeer veel voldoening geeft.

WAT IS ER MOOI AAN TENNIS?

Niks mooiers dan de doelen die je stelt te zien uitbetalen in een training/wedstrijd/toernooi/competitie. De bloed, zweet en tranen die je in je jonge jaren geeft maar ook op latere leeftijd als ervaring kan meenemen in zoveel meer dan alleen tennis. Het spel dat op zoveel vlakken beslist kan worden in zowel training als competitieve evenementen. Het spel dat je zoveel levens lessen mee geeft. Dus ja, wat is er nou niet mooi aan het spelletje tennis. Het mooiste en soms het meest frustrerende spel waar je de volgende dag graag dolgraag voor terug komt.

Joey

  Naam:                                Joey
  Geboren:
  Tennist sinds:
  Speelsterkte:
  Speelhand:
  Opleiding:
  Favoriete slag:
  Favoriete ondergrond:
  Speltype: 
  Backhand: 

 

 

 

Padelleraar

GESCHIEDENIS:

WAT IS ER MOOI AAN TENNIS?

 

Oscar Koper

  Naam:                                Oscar T. Koper
  Geboren:                           03-06-1994
  Tennist sinds:                  2005
  Speelsterkte:                   Enkel 6 / Dubbel 6
  Speelhand:                       Linkshandig
  Opleiding:                         Tennisleraar A (2022)
  Favoriete slag:                 Service
  Favoriete ondergrond:  Gravel
  Speltype:                           Agressieve
  Backhand:                         Dubbelhandig

 

 

 

Tennisleraar

GESCHIEDENIS:
Op mijn 11de ben ik begonnen met tennissen bij TV Hoofddorp. Na te zijn verhuisd naar Almere ben ik terecht gekomen bij de Gouwen. Via een omweg langs LTV Almere en ATC-Buiten ben ik nu weer terug bij de Gouwen. Bij elkaar tennis ik nu ongeveer 14 jaar en geef ik met veel plezier les sinds September 2021. 

WAT IS ER MOOI AAN TENNIS?

Het mooie aan tennis is dat het spelletje op zoveel manieren gespeeld kan worden en dat je tijdens de wedstrijd moet blijven aanpassen op wat de tegenstander doet. Hierdoor is het nooit saai en moet je altijd scherp blijven om te presteren. Trainer zijn is ontzettend leuk, omdat het gaaf is om te zien dat mensen aan de slag gaan met de stof die je ze aanbiedt en de vooruitgang ook te zien. Die ene tip geven om een speler te helpen met iets waar ze al tijden mee aan het worstelen zijn geeft ontzettend veel voldoening. 

Niek Uitdehage

  Naam:                                  Niek Uitdehage
  geboren:                             24-04-2002
  Tennist sinds:                   2010
  Speelsterkte:                    Enkel 6 / Dubbel 6
  Speelhand:                        Rechtshandig
  Opleiding:                          Tennisleraar A (2022)
  Favoriete slag:                  Inside out op de baseline (FH)
  Favoriete ondergrond:   Gravel
  Speltype:                            Aanvallend
  Backhand:                         Dubbelhandig

 

 

Tennisleraar

Geschiedenis:
Ik begon met tennis toen ik 7 was bij de vereniging atc-buiten. Hier heb ik mijn hele jeugd gespeeld, veel wedstrijden gespeeld en veel gewonnen. Sinds ik me twaalfde in de selectie. Ik kan niks anders zeggen dat ik echt verliefd ben op zowel het wedstrijd spel als op een lekker balletje slaan met vrienden voor de fun.

WAT IS ER MOOI AAN TENNIS?

Ik vind tennis een geweldig spel. Je kan het op vele manieren spelen en toch hebben veel mensen een specifieke speltype wat ze het leukste vinden om te spelen.
Ook gaat het veel dieper dan alleen je speltype of je techniek. In een wedstrijd kan je winnen als je slimmer bent dan je tegenstander, doormiddel van jezelf aan te passen gericht op je tegenstander.
Waarom ik het ook z’n leuke sport vind is dat je op elk niveau wedstrijden kan spelen en altijd nog beter kan worden. Ik was de eerste in mijn gezin die begon met tennis en langzamerhand heb ik ze allemaal op de tennisbaan kunnen krijgen.

Mike Presser

Conditietrainer

Mijn naam is Mike Presser, 29 jaar en woonachtig in Almere.

Sinds 2 jaar verzorg ik de conditie trainingen voor Tennis & Padel Salam

Ik heb altijd in de topsport gezeten (Basketbal), en mede van daaruit heb ik de mentaliteit ontwikkeld om altijd het beste eruit te halen wat erin zit.
Vier jaar gelden ben ik begonnen met tennissen en ben ik in korte tijd enorm van de sport gaan houden. Uit nieuwsgierigheid ben ik begonnen met het bestuderen van de bewegingen van de leerlingen, met name het verschil van bewegen per niveau. Vanaf dat moment ben ik mij verder gaan verdiepen in het conditionele en de techniek van bewegen. Hier heb ik ook cursussen voor gevolgd.

Vanuit mijn interesse voor het spelletje tennis en de bijbehorende bewegingswetenschappen weet ik wat er nodig is om op verschillende niveau goed bezig te zijn. Het leukste van sporten is dat je altijd probeert een stapje vooruit te komen. Elke dag stap voor stap verbetering ziet. Verbeteren van je gezondheid .

De ontwikkeling van zowel een individu als ook een groep die elkaar steeds naar een hoger niveau helpen is toch 1 van de mooiste dingen waar je het als trainer voor doet. Ik kijk er dan ook erg naar uit om met jullie allemaal aan de slag te gaan.